Älskar doften av nybakat och passade därför på att slänga ihop en sats med olivfrallor nu ikväll när jag ändå var ensam hemma och inte hade något bättre för mig:-)
Recept
Blanda:
6 dl rågmjöl
6 dl vetemjöl
50 g torrjäst
lite socker
lite salt
hackade oliver efter tycke
Häll i en blandning av 50 g smält margarin, 2 dl mjölk och 3 dl vatten (lite mer än fingervarmt)
Knåda degen ca 8 min, jäs en halvtimme i bunken, baka ut små bullar, jäs på plåten en halvtimme, pensla med kallt vatten
Grädda i ugn på 225 grader i 10-13 min
KLART!
(Nästa gång blir det glutenfritt:-)
Hej! Roligt att du lämnade en hälsning hos mig. Var någonstans i Sverige bor du?
SvaraRaderaHa en bra dag!
Hej! Vi håller till i Åsa i Halland:-)
Radera