onsdag 24 september 2014

Valpen växer!

God morgon!

Förra veckan gick i en rasande fart och det var ju ett helt fantastiskt väder! Både Richard och jag var lediga nästan hela veckan vi fick gjort en hel del här hemma som vi liksom skjutit på en tid...

Bland annat gjorde vi klart det sista på "finstaketet", målade det som var kvar på taket efter renoveringen, fixade taket på ankhuset, hämtade frysboxen hos min moster som stått där och väntat på oss sedan vi köpte huset (den står nu i garaget och där i har vi all djurrelaterat så som märgben, färskfoder, rådjursklövar och blod) också är nätstaketet som går runt trädgården nästan helt klm art! Egentligen är det bara småsaker men det är ju så skönt att beta av liksom!

I torsdags och fredags var jag på första utbildningstillfället (av tre) på utbildningen "Företagande mot Grön Omsorg"...en mycket intressant och bra utbildning som för mig kom helt rätt i tiden, då jag är trött på den enkelspåriga och ganska tråkiga offentliga sjukvård och omsorg som bedrivs i Sverige idag, där det många gånger är pengar och poäng som räknas och där nytänkande med alternativa behandlingsmetoder fortfarande är främmande för alltför många, vilket är så synd! Vad det blir av den här utbildningen får vi se, och jag ska försöka förklara lite mer ingående vid ett annat tillfälle.

Pi fortsätter att vara den fantastiska hund som jag beskrivit henne i tidigare inlägg och växer och utvecklas varje dag. Såklart hon kan vara lite jobbig ibland men hon är ju en hund och alla hennes goda egenskaper överväger verkligen ALLT! Vi fokuserar mycket på inkallning i olika situationer och i olika miljöer det går riktigt bra! Många gånger kommer hon på direkten...och ibland kommer hon inte alls:-P

Vi har träffat en del andra hundar och valpar och när hon hälsar är hon inte pang på, utan kollar in läget först innan hon vågar sig fram. En del hundar är så klart mer läskiga än andra, som till exempel mammas och pappas framfusiga, smått ouppfostrade Bichon Frisè "Billy".

Rebeccas Golden Retrievervalp Edda var också aningen läskig men så länge Edda höll sig lugn (eller rättare sagt så länge vi höll henne lugn:-P) vågade sig Pi fram och ville leka. Vi fick dock hålla dem ganska hårt eftersom Edda verkade se Pi som någon slags ullig bitleksak och man vill ju verkligen inte att Pi ska få några dåliga erfarenheter. Tro det eller ej så skiljer det dessutom typ 3,5 kg på dem, viket är ganska mycket. På fredag ska Pi, Richard och jag på "valplekis" på Hundens Hus i Göteborg och där hoppas vi få tips på hur man ska förhålla sig till det här med att träffa andra hundar.
Rebecca Björklunds foto.
Edda och Pi
Vi besökte GMBK ett par gånger i helgen då GMBK Grand Prix gick av stapeln. Många hundar och mycket folk och hon skötte sig fint! Vi har även promenerat korta bitar (väldigt korta) på olika offentliga platser och varit inne i en del zooaffärer och så:-)
Foto: Spenderat kvällen på GMBK󾍇
På GMBK med Elin och Juno
Hon är helt galet godisglad och hungrig hela tiden:-O Det är ju bra att hon är godisglad men ibland blir det nästan för energiskt och därför har både jag och Richard den senaste veckan fokuserat mycket på "doggie-zen", vilket faktiskt börjar ge någon form av resultat. Hon har liksom nästan fattat grejen med att hon inte får någonting så länge hon försöker äta upp hela handen.

Hon sover hela nätterna och kan fortfarande vara ensam korta stunder utan problem vilket känns helt fantastiskt! Ja, hon är en liten stjärnvalp<3
Foto: Kom igen då tråkmåns!󾍇
Kom igen då tråkkatt!
Isa och jag har haft en välbehövlig tränings-och tävlingspaus och bara fokuserat på det som kommer oss för. Som till exempel långa promenader och löprundor med inslag av diverse frispår men på lördag sätter vi igång så smått igen med en inofficiell agilitytävling på SBK Göteborg:-)
Foto: Långa tungor #kelpie #blandras #mixbreed #cockerspaniel #tollare #nsdtr @pudelud
Skogspromenad med Elin och Juno<3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sidvisningar