tisdag 16 juli 2013

Tre veckor som husägare idag=)

Idag har vi bott här på Lilla Harestorpsvägen i exakt tre veckor! Tiden har gått fort men vi trivs bara bättre och bättre, trots att vi upptäcker att det är mer och mer att göra. Taket är "klart" och nästa stora projekt blir till att fixa vårt järnhaltiga vattnen. Inte någonting vi egentligen kommer vara så delaktiga i själva men det ska ändå tas vattenprov, det gamla filtret ska bort och ett nytt, mycket bättre ska installeras (av en vattensnubbe).Vårt största bekymmer är väl att det kostar mycket. Hade det varit lite järn i vattnet hade det inte gjort så mycket men när vittvätt, kakel, porslin och allt annat blir gul-grått och när inte ens hundarna vill dricka av det så känns det som att det är ganska så akut att åtgärda.

Eftersom vi nu har så dåligt vatten så lever vi på köpemineralvatten och hundarna får vatten som vi får från mammas och pappas hus. När Richard och jag hade varit i stan och shoppat loss på Willys igår och var hemma igen så kom mamma och pappa (och Billy såklart) förbi med en stor dunk vatten och stannade också på lite fika. Sedan tog de med sig lite takskräp till Åsa återvinningscentral eftersom vi inte fått något återvinningskort än. Vi gick en tur med hundarna här i omgivningen innan vi satte igång med att bära upp alla pannor på taket igen. Richard sprang upp och ner för stegen och jag satt på taket, tog emot, la på plats och höll i mig så gott jag kunde där uppe i stormen. Efter 5 timmars nonstoparbete (med en liten lydnadsträningspaus med Meya) var alla pannor, (minus de två vi lyckats göra sönder) uppe och på plats, taket sopat och hängrännan rengjord. Återigen: Fy fan va vi é bra! Nu gäller det bara att det börjar regna lite så vi kan se om det läcker eller inte:-P

Vi gick en till liten tur med hundarna, (som under denna veckan när vi hållit på med taket inte fått så mycket aktivering men ändå skött sig fantastiskt) och Isa och Meya sprang och sprang och sprang=) Vi lagade lite mat, käkade och avslutade sedan med en liten diskussion om hur vi ska göra med tapetseringen av väggarna i sovrummet. Richard vill sätta upp tavlor och hyllor på väggarna innan vi tapetserar om för att "se om de passar", vilket jag tycker är ganska konstigt och väldigt onödigt tidsslöseri. Jag menar att ett rum ändrar ju karaktär när man tapetserar om och det som passar nu kanske inte passar alls till det nya. Nä, nya tapeter först, sedan sätter vi upp grejer på väggarna eller?

Idag ska vi städa lite, jag ska till sjukgymnasten och klockan 12:00 kommer en besiktningsman från Anticimex och besiktigar vårt hus (det ingår i vår hemförsäkring). Så håll tummarna!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sidvisningar