torsdag 17 april 2014

Marinerad tupp i stekpåse i ugn

Då är tuppen lagad och klar och jag måste faktiskt säga att det doftar helt fantastiskt i hela huset:-) Velade länge fram och tillbaka om hur den skulle tillagas men det slutade med en "marinerad tupp i stekpåse i ugn". Marinaden bestod av olivolja, soja, vitvinsvinäger, oregano, basilika, en pressad vitlöksklyfta, salt, svartpeppar, vitpeppar, lite vatten och en skvätt citronjuice  Penslade in hela tuppen på både in och utsidan och la sedan in den i stekpåsen, hällde i det sista av marinaden, slöt igen påsen och klippte av toppen på ena hörnet och körde in den i ugnen (175 grader) i en timme och tio minuter. Superenkelt! Nu får han ligga till sig i kylen tills på lördag och vår påskbuffé:-)
Inälvorna slängde jag in då sista tio minuterna och hundarna och katterna ska få dela på det lilla som blev.-) Fötterna fick åka in i frysen för jag vet inte riktigt hur man ska torka dem än...eller rättare sagt om man ska "flå" dem innan de torkas???  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sidvisningar