söndag 15 december 2013

Låt mig presentera Meya

För det första vill jag och Richard tacka för alla snälla kommentarer och meddelanden vi fått via Facebook och telefon. Det värmer nåt så in i norden och stärker också i vårt beslut om det faktiskt är det bästa för våra fyrbenta att i framtiden bo i olika hem.

Vi har fått en del förfrågningar om en kort beskrivning av Meya då det finns många där ute som vill hjälpa oss att försöka hitta ett nytt hem åt henne och därför tänkte jag försöka skriva ihop lite här. Om det är någon som undrar någonting mer får ni kontakta mig på: isaomeya@hotmail.com eller på telefon: 0707-506607
 
Wintergold´s Alabaster Snowball (Meya)
Född: 2010-12-25
Efter: Allaballatassens Hives 
Undan: Wintergold´s Pepparriska
HD grad B
ED ua

Meya är en pigg och glad jaktgolden med en mycket stor arbetslust. Hon har tidigare haft lite svårt med koncentrationen men under framför allt andra halvan av sitt tredje levnadsår har hon mognat något otroligt och vi har jobbat oss uppåt, vad det gäller stadga, fokus och on-off. Hon är en god apportör (vi har bara tränat med dummies) och jag tror att hon även skulle fungera i praktisk jakt med lite träning då hon visar stort intresse för vilt.
Hon har en bra inkallning och går i princip alltid lös när vi promenerar.
Hon är otroligt social mot de flesta människor (kan vara lite misstänksam till en början mot män i konstiga kläder och barn kan också vara lite märkliga) och älskar att kela och gosa. Hon ska gärna sitta i knät....alltid...
Hon bär saker hela tiden. Strumpor, skor, vantar, mössor, halsdukar, handdukar...ja allt mjukt...(och knorrar samtidigt som en gris) men har inte tuggat sönder en pryl vad vi kan minnas.
Hon klarar fint att vara ensam hemma och blir glad och skällig när man kommer hem. Ibland lite för glad.

Meyas bekymmer här i livet är andra hundar. En del går hur bra som helst, medan en del inte accepteras alls. Framför allt gillar Meya inte om en hund kommer lös rätt emot henne (det borde inte hända men det händer) Vi har även här kommit väldigt långt i denna träning och kan utan problem passera en annan hund på promenader och liknande, vi kan gå bredvid en annan hund utan problem och hon svarar inte längre alltid emot om en annan hund skäller på henne. Som sagt...vi har kommit en väldigt lång bit på väg men det är någonting som man måste jobba vidare på. Ska tilläggas att på lydnadsplanen har hon aldrig lämnat ett gruppmoment.

Meriter
1x1:a pris Lydnadsklass 1
2x1:a pris Lydnadsklass 2
Startat i lydnadsklass 3 men utan förstapris

Godkänd anlagsklass viltspår
1x1:a pris Öppenklass viltspår

Startat hoppklass 1 och agilityklass 1

Startat Workingtest x1, inget förstapris men väl 67 poäng och "Domarens val" på sökrutan

Börjat lite smått med personspår, testat rallylydnad och sök. Allt är kul!
Det vi söker åt Meya är ett hem på landet där hon helst får vara ensam hund och också ett hem utan små barn. Ett hem där hon får fortsätta jobba, (gärna lydnad, jakt och/eller spår för vi tror att hon i rätta händer kan gå långt) men framför allt ett hem där hon får kärlek, omsorg, mysa i soffan, gå långa skogspromenader och leva livet...och så klart jobba vidare på det här med att andra hundar inte alltid är pest.

Detta var en liten kort presentation av vår fina Meya. Ta som sagt gärna kontakt med mig vid intresse eller frågor och dela mer än gärna vidare detta inlägg. Vi vill och ska göra allt för att det ska bli så bra det bara kan för vår underbara Meyabus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sidvisningar